Dobrodošli u Općinu Rugvica

Općina Rugvica je jedna od općina Zagrebačke županije nastala 1993.godine, odvajanjem od Općine Dugo Selo. Općinu čine 23 naselja rasprostranjena na površini od 93,73 km2.  Zemljopisno, Rugvica na sjeveru graniči sa Zagrebom, na istoku sa Dugim Selom, na jugu sa Ivanić Gradom dok zapadnu granicu čini rijeka Sava koja ju dijeli od općine Orle.

Općina je dobila ime po naselju Rugvica koje se nalazi u centralnom dijelu općine. Sam smještaj ovog sela uvjetovao je da je ono obrazovno, političko i gospodarsko središte . Tu je zgrada Osnovne škole , Školska sportska dvorana i zgrada lokalne uprave općine smještena uz Vatrogasni dom. Tu se nalazi i najveća najveća gospodarska zona .

Ovaj nekad izrazito poljoprivredni kraj krajem 20 .stoljeća počeo je poprimati nove obrise, a zbivanja tijekom Domovinskog rata i kasnije utjecala su na to da je ovaj prostor znatno promijenio svoja demografska i gospodarska obilježja.

Novosti

1707, 2015

IZVIJEŠĆE O DONACIJAMA (NEZAVISNI VIJEĆNIK VLADIMIR PRAŠNJAK )

Kojom potvrđujem da u periodu od početka mandata nezavisnog općinskog vijećnika 27.03.2015. do dana 30.06.2015. nisam primio nikakvu financijsku donaciju za obavljanje političke djelatnosti . Ovu izjavu dajem sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti […]

1507, 2015

Poziv maturantima i studentima – apsolventima s podrućja Općine Rugvica

Vezano uz dodjelu nagrada najboljem maturantu, te studentu-apsolventu povodom dana općine dodijeliti će se nagrade: najboljem maturantu u školskoj godini 2014./2015. i najboljem studentu-apsolventu u akademskoj godini 2014./2015. Svi koji se žele natjecati za ovu […]

1507, 2015

Županijska kronika – lipanj 2015.

Mjesec lipanj bio je prepun raznih događanja. Pogledajte video prilog o događanjima na području naše općine tijekom mjeseca lipnja.