Dobrodošli u Općinu Rugvica

Općina Rugvica je jedna od općina Zagrebačke županije nastala 1993.godine, odvajanjem od Općine Dugo Selo. Općinu čine 23 naselja rasprostranjena na površini od 93,73 km2.  Zemljopisno, Rugvica na sjeveru graniči sa Zagrebom, na istoku sa Dugim Selom, na jugu sa Ivanić Gradom dok zapadnu granicu čini rijeka Sava koja ju dijeli od općine Orle.

Općina je dobila ime po naselju Rugvica koje se nalazi u centralnom dijelu općine. Sam smještaj ovog sela uvjetovao je da je ono obrazovno, političko i gospodarsko središte . Tu je zgrada Osnovne škole , Školska sportska dvorana i zgrada lokalne uprave općine smještena uz Vatrogasni dom. Tu se nalazi i najveća najveća gospodarska zona .

Ovaj nekad izrazito poljoprivredni kraj krajem 20 .stoljeća počeo je poprimati nove obrise, a zbivanja tijekom Domovinskog rata i kasnije utjecala su na to da je ovaj prostor znatno promijenio svoja demografska i gospodarska obilježja.

Novosti

3004, 2016

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

POZIV NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

2804, 2016

Nogometašice OŠ Rugvica prvakinje Hrvatske u futsalu

Dugoočekivano Državno prvenstvo škoola započelo je 24. travnja 2016. Svečanim otvaranjem u dvorani Intersport u Porečkoj Zelenoj Laguni.Drugoga dana u jutarnjim satima sve je bilo spremno za početak natjecanja.

U prvim fazama natjecanja nitko se nije […]

2604, 2016

Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2016.godini.

Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2016.godini.

2503, 2016

ODLUKA O SUBVENCIJAMA U POLJOPRIVREDI ZA 2016.GODINU

ODLUKA_SUBVENCIJE_TEČAJEVI_POLJOPRIVREDNICI_2016