Dobrodošli u Općinu Rugvica

Općina Rugvica je jedna od općina Zagrebačke županije nastala 1993.godine, odvajanjem od Općine Dugo Selo. Općinu čine 23 naselja rasprostranjena na površini od 93,73 km2.  Zemljopisno, Rugvica na sjeveru graniči sa Zagrebom, na istoku sa Dugim Selom, na jugu sa Ivanić Gradom dok zapadnu granicu čini rijeka Sava koja ju dijeli od općine Orle.

Općina je dobila ime po naselju Rugvica koje se nalazi u centralnom dijelu općine. Sam smještaj ovog sela uvjetovao je da je ono obrazovno, političko i gospodarsko središte . Tu je zgrada Osnovne škole , Školska sportska dvorana i zgrada lokalne uprave općine smještena uz Vatrogasni dom. Tu se nalazi i najveća najveća gospodarska zona .

Ovaj nekad izrazito poljoprivredni kraj krajem 20 .stoljeća počeo je poprimati nove obrise, a zbivanja tijekom Domovinskog rata i kasnije utjecala su na to da je ovaj prostor znatno promijenio svoja demografska i gospodarska obilježja.

ŽUPANIJSKA PANORAMA – Novosti iz općine Rugvica

Novosti

3011, 2016

Poziv za 14. sjednicu Općinskog vijeća Općine Rugvica.

Poziv za 14.sjednicu Općinskog vijeća Općine Rugvica.

Preuzmi dokument

811, 2016

EU projekt Rugvica-Dugo Selo

EU projekt Rugvica-Dugo Selo, uključenje javnosti – dokumentacija

311, 2016

Obavijest studentima

Obavještavaju se studenti s prebivalištem na području općine Rugvica …
PDF dokument za preuzimanje

311, 2016

Odluka o subvencijama u poljoprivredi za 2016.g.

Odluka o subvencijama u poljoprivredi za 2016.g. ( subvencija premije osiguranja usjeva, sjemenskog i sadnog materijala i povrća )
  PDF Dokument za preuzimanje …

Dokumenti