Općina Rugvica uspješno je završila sve radove na projektu „Izgradnja i opremanje sportske graševine u naselju Ježevo“ sukladno Posebnim uvjetima Ugovora o financiranju.

Projekt je započet 16.04.2021. uspješno je priveden kraju te su realizirane sve aktivnosti izgradnje i opremanja sportske građevine.

Projektom, koji je trajao manje od planiranih 9 mjeseci, uspješno su realizirane sve projektne aktivnosti od kojih su glavne:

  1. Izgradnja sportske građevine u naselju Ježevo, na k.č. 734, i k.č. 733,k.o. Ježevo
  2. Nabava opreme i njeno postavljanje na sportsko igralište u naselju Ježevo, sukladno važećim propisima i sigurnosnim uvjetima

Ostvareni su svi željeni rezultati sukladnu Ugovoru i ciljevima projekta:

  • Uređena je infrastruktura od koje ima koristi stanovništvo naselja Ježevo i okolnih 4-5 naselja
  • Uređena je javna površina u općini Rugvica, naselje Ježevo
  • Opremljen je i osiguran prostor – sportsko igralište koje pruža mogućnost sigurnog korištenja različitih sportskih sadržaja i aktivnosti za igru i slobodno vrijeme.

Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije prema Natječaju za provedbu podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 455.676,00 HRK, od čega je 233.493,75 HRK sufinancirano iz sredstava EU, a 25.943,75 HRK iz Proračuna RH.

ploca

Objavljeno: 05.11.2021.


 

Općina Rugvica započela je s provedbom projekta „Izgradnja i opremanje sportske graševine u naselju Ježevo“, sufinanciranog sredstvima Europske unije prema Natječaju za provedbu podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Glavni cilj projekta je osigurati djeci i mladima adekvatan prostor za sport, igru i kvalitetno osmišljeno slobodno vrijeme u naselju Ježevo.

Rezultati Projekta su:

  • Uređena infrastruktura od koje ima koristi stanovništvo naselja Ježevo i okolnih 4-5 naselja
  • Uređena javna površina u općini Rugvica, naselje Ježevo
  • Opremljen i osiguran prostor – sportsko igralište koje pruža mogućnost sigurnog korištenja različitih sportskih sadržaja i aktivnosti za igru i slobodno vrijeme.

Glavna aktivnost projekta je izgradnja i opremanje sportske građevine u naselju Ježevo.

Razdoblje provedbe projekta:  9 mjeseca

Ukupna vrijednost projekta:    455.676,00 HRK

Iznos koji sufinancira EU:         233.493,75 HRK

Iznos iz Proračuna RH:              25.943,75 HRK

ploca

Objavljeno: 16.11.2020.